Domeniile Dealu Mare – Urlati
Orașul Urlați este situat pe Drumul Vinului și face parte dintr-un areal bogat in vestigii istorice de mare importanță, înconjurate de un cadru natural de o frumusețe deosebită, caracteristică regiunii viticole Dealu Mare. Acest atu ii confera o serie de oportunitati din punctul de vedere al atractivității turistice.
Situată pe paralela 45, în condiţii similare ca în regiunile Bordeaux sau Toscana, Domeniile Dealu Mare – Urlati, întinsă pe o suprafata de 100 de hectare intre judetele Prahova şi Buzău îşi merită pe bună dreptate denumirea de „Patria Vinurilor“.
Investitia in retehnologizare si replantare, in Domeniile Dealu Mare – Urlati, in valoare de aprox 3 milioane euro a condus, in anul 2008, la obtinerea premiului de excelenta pentru compania cu cele mai performante utilaje pentru producerea vinului.
Cele 100 de hectare din patrimoniul fermei, sunt impartite in mod egal intre Urlati si Ceptura.
Via are avantajul expunerii totale spre sud, fapt ce asigura o insolatie maxima de-a lungul perioadei de vegetatie si posibilitatea obtinerii unor vinuri rosii si albe de exceptie.
Soiurile cultivate sunt: Feteasca Alba, Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel, Riesling, Feteasca Neagra, Cabernet Sauvignon.
Gama Premium Wine
Incantation
Este un vin conceptual,realizat din soiurile Feteasca Neagra/Cabenet Sauvignon/Merlot, maturate 9 luni in baric nou din stejar romanesc.
Produs in editie limitata, acest vin se adreseaza colectionarilor, avand un potential de invechire de peste 10 ani de la anul recoltei.
Imaginea acestui vin este o pictura rupestra ce simbolizeaza un ritual shamanic.
Procentaj: Feteasca Neagra-40%
Paganus
Este o gama de vinuri nefiltrate, pastrand un caracter natural si o tipicitate maxima a soiului. Sunt cele mai bune loturi din fiecare recolta, vinuri puternice cu continut ridicat de alcool, dar bine echilibrata prin structura si corp. Cabernet Sauvignon sec. Feteasca Neagra sec.
Trei Pesti
Un cupaj care aduce laolalta caracteristicile a 3 soiuri: Sauvignon Blanc, Risling Italian si Feteasca Alba, intr-un ansamblu echilibrat si remarcabil. Risling este baricat in butoi de stejar romanesc nou pentru 2 luni, astfel incat complexul aromatic este foarte pronuntat. Produs in editie limitata, acest vin se adreseaza cumparatorilor cu pretentii. Procentaj: Sauvignon Blanc-40%, Feteasca Alba-30%, Risling -30%.
GAMA PELIN
Vin Pelin Alb.
Vin aromatizat natural cu un mix de ierburi si fructe (pelin, flori soc, coada soricelului, macese, mar salbatic, etc, provenite din flora spontana) adaugate dupa fermentare, din care preponderența o reprezinta planta de Pelin (peste 30%). Vinul este realizat dintr-un cupaj de doua vinuri albe Feteasca Alba si Sauvignon Blanc. Acest cupaj sta trei saptamani la macerat impreuna cu mixul de plante si fructe.Este un produs traditional romanesc care poate fi echivalentul unor digestive precum Jagermeister sau Unicum, mai putin agresiv datorita nivelului de alcool specific vinului si mai placut datorita gustului dulce amarui.
Vin Pelin Rosu
Vin aromatizat natural cu un mix de ierburi si fructe (pelin, flori soc, coada soricelului, macese, mar salbatic, etc., provenite din flora spontana) adaugate dupa fermentare, din care preponderența o reprezinta planta de pelin (peste 30%).Vinul este realizat dintr-un cupaj de doua vinuri rosii, Feteasca Neagra si Cabernet Sauvignon. Acest cupaj sta trei saptamani la macerat impreuna cu mixul de plante si fructe.Este un produs traditional romanesc care poate fi echivalentul unor digestive precum Jagermeister sau Unicum, mai putin agresiv datorita nivelului de alcool specific vinului si mai placut datorita gustului dulce amarui.
Gama Romanian Wine
Cabernet Roze,Cabernet vinificat rose natural naste niste vinuri foarte frumoase.
De aceasta data avem de-a face cu un Cabernet vinificat rose, care este exceptional. Complex aromatic al Cabernetului, vireaza catre zmeura, capsuni, iar taninii se rotunjesc si se domolesc lasand loc unui vin lejer si proaspat dar in acelasi timp mai masculin decat clasicele merloturi rose.
Sauvignon Blanc.
Vinul este sec, cu o finete si un caracter aparte, o aciditate placuta, un continut redus de SO2, o culoare galben verzuie, se simt arome exotice, de citrice, lime, dar si vegetale ardei verde, flori de salcam si soc, fructe coapte.
Soi semiaromat, au fost alesi struguri care s-au vinificat la temperatura controlata (12°C), folosind biotehnologii moderne.
Poate fi asociat cu mancaruri usoare: peste, branzeturi, fructe de mare. A se servi racit la 7 – 10°C. Se recomanda pastrarea la rece.
Feteasca Neagra
Cel mai vechi si raspandit soi autohton. Vin din struguri care s-au vinificat la temperatura controlata (18°C), folosind biotehnologii moderne. Vinul a fost maturat 6 luni in baric de stejar romanesc.Rezultatul este un vin scoala, sec, cu o finete si un caracter aparte, o aciditate echilibrata, un continut foarte redus de SO2, o culoare rosu rubinie, se simt arome fine de prune uscate, visine coapte, si alte fructe confiate cu note secundare de piper. Poate fi asociat alaturi de carne de miel, porc, pregatita la gratar. A se servi la 17 – 18°C.
Gama Urlati – Domeniile Dealu Mare
O gama de vinuri care reflecta dorinta fermierului de a crea vinuri cu un raport calitate – pret cat mai avantajos pentru consumator.
Vinurile sunt vinificate cu tehnologii moderne care permit sa regasesti complexitate, echilibru dar si tipicitatea soiurilor.
Vinurile rosii sunt maturate in sticla si partial invechite in butoaie de stejar romanesc. Atat vinurile rosii cat si cele albe provin din struguri culesi selectiv din cele mai bune zone ale plantatiilor.
Soiuri disponibile: Sauvignon Blanc, Feteasca Neagra, Feteasca Alba, Muscat Ottonel, Rieasling, Cabernet Sauvignon